Machteld Reichmann

Machteld is sinds 2003 werkzaam als gespecialiseerd allround familierecht advocaat en echtscheidingsmediator. Na eerst bij een tweetal middelgrote advocatenkantoren gewerkt te hebben, heeft Machteld zich in 2016 als partner aangesloten Van Beekhof Bouma Reichmann, dat per 1 februari 2024 verder is gegaan als Willemspark Advocaten en mediators.

Mediator

Machteld is gespecialiseerd scheidingsmediator. Machteld begeleidt zeer regelmatig mensen in een mediationtraject, zowel in het Nederlands als in het Engels. Mediation leent zich bij het uitstek voor het maken van maatwerk afspraken. De wijze waarop de afspraken worden gemaakt en de ruimte die er is voor emotie, maken in haar optiek mediation een mooie manier om in een hele moeilijke periode duurzame afspraken te maken, specifiek wanneer er kinderen bij de echtscheiding zijn betrokken. Haar cliënten omschrijven haar als een deskundig, doortastend en empathisch mediator. Machteld beschikt over een uitgebreid netwerk van deskundigen die waar nodig kunnen worden ingeschakeld in het mediationproces, zoals fiscalisten, financials en psychologen.

Advocaat

Machteld is een bevlogen en zeer betrokken familierechtadvocaat. Zij is zich bewust van de moeilijke periode die haar cliënten doormaken en van de juridische, maar ook niet- juridische belangen van haar cliënten. Zij streeft er naar haar cliënten zo optimaal mogelijk te begeleiden en te adviseren op de weg naar een nieuwe start, niet alleen juridisch, maar waar mogelijk ook op emotioneel vlak. Haar cliënten beschrijven haar als deskundig, empathisch, toegewijd en altijd bereikbaar.

Machteld is een praktisch ingesteld advocaat en streeft altijd naar overleg, met name als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn. Ook in het geval overleg geen mogelijkheid is, kan Machteld uw belangen in de rechtbank deskundig behartigen. Machteld heeft ruime ervaring in het procederen in nationale, maar ook internationale zaken.
Machteld heeft als specifieke expertise (kinder- en partner) alimentatie geschillen en gezagsgeschillen, waaronder verhuiszaken.
Machteld staat regelmatig ondernemers of hun partners bij.
Machteld beheerst de Engelse taal vloeiend in woord en geschrift. Zij staat zeer regelmatig expats bij, zowel als advocaat als in mediation.

Opleiding en Nevenactiviteiten

  • International Baccalaureate, International School Hilversum (1996).
  • Master Nederlands Privaatrecht Universiteit Utrecht (2002).

De volgende opleidingen heeft Machteld bij de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) (cum laude) afgerond:

  • Juridische opleiding familierecht;
  • Juridische specialisatieopleiding familierecht;
  • Mediation opleiding.

Mocht u willen weten wat Machteld voor u kan betekenen, dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met haar opnemen. Ook een afspraak in Leiden of in de avonduren behoort tot de mogelijkheden.

Email: reichmann@willemsparkadvocaten.nl
Telefoon: 020 364 03 10
Mobiel: 06 23 43 29 64
LinkedIn: www.linkedin.com/in/machteldreichmann

Registratie rechtsgebiedenregisterVrijblijvend contact opnemen