Kinderalimentatie

Als ouder bent u wettelijk verplicht om bij te dragen in de kosten van uw kinderen. Dit geldt ook als u gaat scheiden. Deze verplichting heeft u tot de kinderen 21 jaar oud zijn. Ouders spreken ten tijde van de echtscheiding ook vaak af dat zij de kinderen na de 21e verjaardag ook financieel zullen steunen als de kinderen nog studeren. Dit wordt kinderalimentatie genoemd.

De hoogte kinderalimentatie is afhankelijk van het inkomen tijdens het huwelijk. Ook de verdeling van de kosten is afhankelijk van het inkomen. Daarnaast wordt er gekeken naar wat uw kinderen nodig hebben en welk bedrag u kunt betalen.

Om dit enigszins eenvoudig vast te stellen, heeft de overheid tabellen ontwikkeld. In deze tabellen kunt u afleiden wat de kinderen kosten bij het inkomen van u en uw partner. Deze tabel heet de NIBUD tabel.

Vrijblijvend contact opnemen

Welke systeem gebruiken voor het betalen van kinderalimentatie?

De kosten van de kinderen kunnen door een van beide ouders worden voldaan. De andere ouder voldoet de kinderalimentatie of de kosten worden middels een kinderrekening. Wij kunnen u helpen bij het maken van de keuze welk systeem het beste in uw situatie past.

Heeft u advies nodig over het vaststellen of wijzigen van kinderalimentatie, neem gerust contact met ons op, wij beschikken over alle benodigde expertise.

Vrijblijvend contact opnemen