Mediation

Mediation

Wilt u in goed onderling overleg uw echtscheiding regelen? Dan is mediation bij een van de gespecialiseerde scheidingsmediators van ons kantoor een goede optie.

Bij mediation maakt u samen afspraken over de gevolgen van uw scheiding. U wordt hierbij begeleid door een mediator, die neutraal en onafhankelijk is. Het voordeel van mediation is dat partijen zelf zoeken naar oplossingen die in hun situatie het beste passen. Er is dan ook veel ruimte voor afspraken op maat. Daardoor leidt mediation meestal tot meer tevredenheid dan wanneer een rechter knopen doorhakt. Bovendien verloopt een echtscheiding via mediation vaak sneller, harmonieuzer en met minder kosten dan een gerechtelijke procedure.

Vrijblijvend contact opnemen

Belang van kinderen staat centraal

Wij vinden het als mediator erg belangrijk om ook de belangen van de kinderen in de gaten te houden. Als er kinderen in het spel zijn, moet u als ouders nog jarenlang met elkaar verder. Het is dan van belang dat u als ouders goed met elkaar kunt communiceren en elkaar als ouder respecteert. Om dit te bereiken komen naast de juridische en financiƫle aspecten ook de emotionele aspecten van de echtscheiding in mediation aan bod. Zeker als er kinderen bij de echtscheiding zijn betrokken, is mediation de moeite van het proberen waard.

De gemaakte afspraken worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant of de overeenkomst tot beƫindiging van samenleving. De afspraken die u maakt over de verzorging en opvoeding van de minderjarige kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan.

Gevolg voor gemaakte afspraken tijdens mediation

Als alle afspraken zijn gemaakt en vastgelegd, dient de advocaat-scheidingsmediator een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding in bij de rechtbank en zorgt voor de verdere afwikkeling van de echtscheiding. Dit formele gedeelte vindt schriftelijk plaats. Doordat u in bemiddeling reeds afspraken met elkaar heeft gemaakt, hoeft u niet meer naar de rechter toe en kan een zitting achterwege blijven.

Alle mediators van Willemspark Advocaten zijn gecertificeerd vFAS mediators.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Vrijblijvend contact opnemen