Codicil

Een codicil is een handgeschreven document waarin u speciale wensen inzake uw uitvaart of inboedel (bijvoorbeeld een meubelstuk of een sieraad) opneemt.

Dit handgeschreven document is wettelijk geldig als het voldoet aan de volgende eisen:

  • het document is met de hand geschreven;
  • elke pagina van het document is ondertekend;
  • er staat een datum op het document.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer informatie over een codicil?

Neem gerust contact op

Verschil testament en codicil

Het verschil tussen een testament en een codicil is dat een codicil niet via een notaris hoeft te worden gepasseerd. Een codicil kunt u zelf opstellen, en thuis bewaren. Wel is het van belang dat u aan al uw erfgenamen laat weten dat u een zo’n handgeschreven document heeft opgesteld en waar het ligt. Dit om bijvoorbeeld te voorkomen dat het niet door uw erfgenamen wordt gevonden.

Uiteraard kunnen wij u meedenken over het opstellen van een handgeschreven document en u daarbij helpen. U kunt hier vrijblijvend contact met ons over opnemen. Weet u niet precies wat u in uw handgeschreven document moet zetten? Ook dan staan onze specialisten voor u klaar om u te voorzien van het juiste advies. Als familie- en erfrecht advocaat in Amsterdam hebben wij veel ervaring met het opstellen van dit handgeschreven document. Wilt u toch een officieel testament laten vastleggen? Ook dit is mogelijk bij ons advocatenkantoor.

Contact opnemen