Annelieke Bouma

Sinds 2000 is Annelieke Bouma werkzaam als gespecialiseerd familierechtadvocaat en scheidingsmediator. In 2011 heeft zij Van Beekhof Bouma Reichmann opgericht, dat vanaf 1 februari 2024 is verder gegaan als Willemspark Advocaten. Naast echtscheidingen heeft Annelieke zich gespecialiseerd in alle mogelijke gezinsvormen en begeleidt en adviseert zij mensen met een kinderwens.

Juridische begeleiding bij alle mogelijke gezinsvormen

Annelieke begeleidt (wens)ouders, draagmoeders, donoren en ouders die een kind willen opvoeden in een co-ouderschap of een meerouderschapsconstructie bij het maken van afspraken. Deze afspraken legt zij vast in een overeenkomst. Het is heel belangrijk dat van tevoren goed gesproken wordt over ieders wensen en verwachtingen. U wilt voorkomen dat er in de toekomst problemen ontstaan, omdat intenties en verwachtingen van betrokkenen onduidelijk zijn. Het belang van het kind staat hierbij altijd voorop.

Naast hulp bij het opstellen van een overeenkomst, staat Annelieke ouders bij in de procedures die soms nodig zijn om juridisch ouder van het kind te worden.
Ook kan Annelieke bij eventuele geschillen met betrekking tot het ouderschap als mediator of advocaat voor u optreden.

Advocaat en mediator in scheidingszaken

Annelieke is een oplossingsgerichte advocaat. Zij zal als advocaat proberen om in overleg met de ex-partner en zijn of haar advocaat een oplossing te vinden voor de gevolgen van de echtscheiding, zonder dat de rechter hierin een knoop hoeft door te hakken. Mochten de onderhandelingen echter niet tot het gewenste resultaat leiden, dan staat zij u bij in een procedure bij de rechtbank.

Oog voor belang van kinderen
Annelieke vindt het erg belangrijk om de belangen van de kinderen goed in de gaten te houden. Als er kinderen betrokken zijn bij een scheiding moet u als ouders nog jarenlang met elkaar verder. Om deze reden zal zij zich er altijd voor inspannen om in onderling overleg goede afspraken te maken over de kinderen.

Opleiding en Nevenactiviteiten

  • Annelieke heeft de juridische specialisatieopleiding familierecht en de specialisatieopleiding scheidingsmediation bij de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) afgerond.
  • Annelieke is bestuurslid van de Stichting Dutch Rainbow Familyprofessionals (DuRF). Met deze stichting wordt de kwaliteit en deskundigheid van de leden die werkzaam zijn ter ondersteuning van regenbooggezinnen en andere niet-traditionele gezinnen bevorderd.
  • Annelieke is vaak bij bijeenkomsten van Meer dan Gewenst (Nederlandse stichting voor regenbooggezinnen) aanwezig om deelnemers juridische informatie te geven.

Cliënten omschrijven Annelieke als een proactieve, pragmatische advocaat die zich volledig inzet om haar cliënten zo goed mogelijk te begeleiden en het beste resultaat te behalen. Zij is betrokken, altijd goed bereikbaar en is snel in het beantwoorden van e-mail en/of telefoon.
Mocht u willen weten wat Annelieke voor u kan betekenen, dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen.

Email: bouma@willemsparkadvocaten.nl
Telefoon: 020 364 03 10
Mobiel: 06 31 961 970
LinkedIn: www.linkedin.com/in/anneliekebouma

Registratie rechtsgebiedenregister Vrijblijvend contact opnemen