Kinderen

Kinderen en echtscheiding

Heeft u samen kinderen en gaat u scheiden of uit elkaar? dan bent u verplicht afspraken te maken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Denk hierbij aan:

Deze afspraken moeten vastgelegd worden in een ouderschapsplan. De advocaten van Willemspark Advocaten kunnen u hierbij helpen.

Vrijblijvend contact opnemen

Juridisch ouderschap

Ouderschap duurt een leven lang. Het ouderschap creëert een familieband met het kind.

Als juridisch ouder bent u onderhoudsplichtig voor het kind. Ook wordt u elkaars erfgenaam. Als de juridisch ouder de Nederlandse nationaliteit heeft, krijgt ook het kind de Nederlandse nationaliteit.

Heeft u vragen over wie de ouders van een kind zijn of hoe u de juridisch ouder van een kind kunt worden? Neem dan contact met ons op. De advocaten van Willemspark Advocaten kunnen u informeren en adviseren over het juridisch ouderschap in alle mogelijke gezinsvormen, dus ook over de gezinsvormen zoals die ontstaan na donorconceptie en draagmoederschap of in geval van intentioneel co-ouderschap en intentioneel meerouderschap. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij bespreken graag wat wij voor u kunnen betekenen tijdens een gesprek.

Vrijblijvend contact opnemen