Verdeling gemeenschap van goederen

Bij 99% van de scheidingen moeten er gezamenlijke goederen worden verdeeld. Willemspark Advocaten helpt u daarom graag bij de verdeling van gemeenschap van goederen.

Bent u gehuwd zonder huwelijkse voorwaarden te hebben opgesteld? Dan heeft u samen een gemeenschap van goederen. Indien u vóór 1 januari 2018 bent gehuwd, is dit een algehele gemeenschap van goederen. Deze gemeenschap omvat alle goederen die u bezit, ongeacht op wiens naam deze goederen zijn gesteld. Hiervan zijn slechts enkele goederen uitgezonderd, zoals erfenissen, schenkingen en giften die u onder uitsluitingsclausule heeft verkregen en verknochte goederen.

Indien u na 1 januari 2018 bent gehuwd, heeft u een beperkte gemeenschap van goederen. De goeden die u voor het huwelijk namelijk reeds in uw bezit had, zijn van u privé gebleven. Hetzelfde geldt voor erfenissen, schenkingen en giften die u tijdens het huwelijk heeft verkregen, waarbij het niet vereist is dat u deze onder een uitsluitingsclausule heeft verkregen.

Bij een scheiding zult u gezamenlijke goederen moeten of willen verdelen. Van gezamenlijk eigendom is sprake wanneer u in algehele of beperkte gemeenschap van goederen bent gehuwd. Maar ook als u onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd, of ongehuwd samenleeft, kan een verdeling nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan uw gezamenlijke woning.

De manier waarop u de goederen verdeelt, legt de financiële basis voor uw toekomst.

Vrijblijvend contact opnemen

Advocaat bij de verdeling van gemeenschap van goederen

Het huwelijksvermogensrecht is een van de meest complexe rechtsgebieden. Het is dus cruciaal dat u een gespecialiseerde advocaat in de arm neemt; een advocaat die gaat voor uw belangen en u bijstaat met de kennis van vandaag. Bij Willemspark Advocaten zijn uw belangen ook voor wat betreft uw verdeling in vertrouwde handen. U wordt bij ons altijd bediend door een van de ervaren advocaten, die allen met succes de Specialisatieopleiding Familierecht van de vFAS hebben afgerond.

Over de manier van verdelen (de valkuilen en de kansen) valt nog veel meer te zeggen. Wij nemen dit graag samen met u door. Per slot van rekening gaat het om de details die uw zaak kenmerken.

Heeft u advies nodig bij uw verdeling? Neem dan gerust contact met ons op.

Vrijblijvend contact opnemen