Mediator echtscheiding

Wilt u in goed onderling overleg uw echtscheiding regelen? Dan is mediation bij een van de gespecialiseerde scheidingsmediators van ons kantoor een goede optie. Wij zijn de mediator bij echtscheiding.

Bij mediation maakt u samen afspraken over de gevolgen van uw scheiding. U wordt hierbij begeleid door een mediator. Die is neutraal en onafhankelijk. Uw afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst die wordt bekrachtigd door de rechter.

Vrijblijvend contact opnemen

Wat doet een mediator bij echtscheiding?

Scheiden is een pijnlijk proces. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Naast financiƫle en juridische zaken spelen bij een scheiding emotionele factoren een grote rol. Van belang is dat deze emotionele factoren, die de scheiding en de gevolgen daarvan bemoeilijken, worden herkend. Als mediator in echtscheidingen proberen wij een voor beide partijen passende oplossing te vinden. Het voordeel van mediation is dat partijen zelf zoeken naar oplossingen die in hun situatie het beste passen. Daardoor leidt mediation meestal tot meer tevredenheid dan wanneer een rechter knopen doorhakt. Bovendien verloopt een echtscheiding via mediation vaak sneller, harmonieuzer en met minder kosten dan een gerechtelijke procedure.

Vraagt u zich af of er rekening wordt gehouden met de belangen van de kinderen? Wij vinden het als mediator erg belangrijk om ook de belangen van de kinderen in de gaten te houden. Als er kinderen in het spel zijn, moet u als ouders nog jarenlang met elkaar verder. Het is dan van belang dat u als ouders goed met elkaar kunt communiceren en elkaar als ouder respecteert. Om dit te bereiken komen naast de juridische aspecten ook de emotionele aspecten van de echtscheiding in de bemiddeling aan bod. Zeker als er kinderen bij de echtscheiding zijn betrokken is mediation de moeite van het proberen waard.

Annelieke Bouma, Machteld Reichmann en Otto van Beekhof zijn ervaren scheidingsmediators en hebben de basis- en specialisatieopleiding tot vFAS-scheidingsmediator met succes afgerond.

Vrijblijvend contact opnemen