Dag van de Scheiding 2015

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Voor de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijke aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheiding. Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. De vFAS pleit ervoor om het proces tijdens en rondom een echtscheiding te verbeteren. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe van de scheiding te worden. Het motto van de vFAS is dan ook ‘uit elkaar, met respect voor elkaar’.

De advocaat-scheidingsmediators van VBBW zijn allen aangesloten bij de vFAS. De vFAS-advocaat-scheidingsmediator beschikt, naast kennis op het relationele- en emotionele gebied en het gebied van kinderen, over de benodigde actuele juridische kennis om de echtscheiding op dit gebied goed te kunnen begeleiden.

Op de Dag van de Scheiding kunt u tussen 9.00 uur en 17.00 uur geheel vrijblijvend bij ons terecht voor een gratis scheidingscheck. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van al uw vragen op het gebied van echtscheiding; te denken valt aan de onderwerpen als het ouderschapsplan, alimentatie, de verdeling / afwikkeling van de echtelijke woning, de gevolgen voor een onderneming en de afwikkeling huwelijkse voorwaarden of verdeling van de gemeenschap van goederen. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor vragen over de ontbinding van een geregistreerd partnerschap en de verbreking van een samenleving. Wij ontvangen u graag en indien nodig begeleiden wij u graag naar een goede en respectvolle scheiding.