Advies over huwelijksvoorwaarden

Zijn uw huwelijksvoorwaarden ‘scheidingsproof’?

Huwelijksvoorwaarden leiden bij echtscheidingen vaak tot ongewenste financiële verrassingen. Als ervaren scheidingsadvocaten kunnen wij dat voor u voorkomen. Voor een klein bedrag weet u precies waar u aan toe bent. Een kleine investering van grote waarde, zeker wanneer u ondernemer bent.

Wilt u advies over huwelijksvoorwaarden?

Neem contact op

Waarom u ons betrekt bij het opstellen van huwelijksvoorwaarden?

Voor uw trouwdag heeft u nog een hoop te regelen. Ergens had u gehoord dat het opstellen van huwelijksvoorwaarden verstandig is. Inderdaad, met huwelijksvoorwaarden kunt u de financiële gevolgen van uw huwelijk naar eigen wens regelen. Zo kunt u daarmee de erfenis die u net heeft of nog gaat ontvangen, privé houden. Ook kunt u met de juiste huwelijksvoorwaarden het voortbestaan van uw onderneming waarborgen in geval van echtscheiding.

Waarom gaat het dan toch zo vaak fout op het moment van scheiden? Heel eenvoudig, omdat huwelijksvoorwaarden vaak niet de gewenste duidelijkheid bieden. Bijvoorbeeld omdat de notaris uw specifieke wensen en doelen niet goed in de akte heeft verwerkt. Wat doet u dan? Toch tekenen, met het risico dat u bij een echtscheiding kwijtraakt wat u met huwelijksvoorwaarden juist had willen beschermen? Want als het de rechter niet voor 100% duidelijk is wat er exact is bedoeld, dan kan het alle kanten op. Dan zal hij de partijbedoeling zelf moeten achterhalen. Het zal u niet verbazen dat uw echtgenoot zich die bedoeling op dat moment anders herinnert dan u. Dat kan leiden tot een lange en kostbare juridische strijd.

Om te weten of uw huwelijksvoorwaarden voldoende ‘scheidingsproof’ zijn, kunt u vooraf advies inwinnen bij Willemspark Advocaten. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het echtscheidingsrecht en staan veel cliënten met huwelijksvoorwaarden bij. Daardoor weten wij als geen ander hoe rechters huwelijksvoorwaarden beoordelen en welke formuleringen in de praktijk tot ongewenste resultaten leiden. En natuurlijk ook hoe u uw financiële doelen en belangen beter in uw huwelijksvoorwaarden kunt waarborgen.

Vraag advies aan

Advies over huwelijksvoorwaarden

Wij bespreken eerst met u welke financiële afspraken u wilt maken voor het geval het onverhoopt tot een echtscheiding komt. Op basis daarvan geven wij u een basisadvies over de inhoud van uw huwelijksvoorwaarden. Dit gesprek kost u slechts € 250. In veel gevallen heeft u na dit gesprek voldoende informatie. Wilt u uitgebreider advies, dan maken wij daarvoor een nieuwe afspraak.

Zo kunt u met een gerust gevoel het huwelijk in, waarvan ook wij overigens hopen dat het stand houdt.

Vrijblijvend contact opnemen